Политика за колачиња

Оваа политика за колачиња објаснува како 3Дизајн Центар ДООЕЛ („ние“, „нас“ или „наши“) користи колачиња и слични технологии за следење на нашата веб страна. Оваа политика ги опишува типовите колачиња што ги користиме, целите за кои ги користиме и вашите избори во врска со употребата на колачиња.

1. Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се ставаат на вашиот уред (компјутер, паметен телефон, таблет) кога посетувате веб-страна. Тие се широко користени за да направат веб-страните да работат поефикасно и да го подобрат корисничкото искуство со запомнување на вашите преференции и активности.

2. Врсти на колачиња

а. Основни колачиња: овие колачиња се неопходни за правилно функционирање на нашата веб-страна и ви овозможуваат да се движите и да ги користите неговните карактеристики. Тие обично се поставуваат како одговор на активностите што ги преземате на нашата веб-страна, како што се најавување или пополнување формулари. Без овие колачиња, одредени функции на веб-страната можеби нема да бидат достапни.

б. Колачиња за аналитика: Ние користиме аналитички колачиња за да собираме информации за тоа како посетителите ја користат нашата веб-страна, како што се страниците што ги посетуваат, времето поминато на секоја страница и какви било пораки за грешки што се среќаваат. Ова ни помага да ги подобриме перформансите и употребливоста на нашата веб-страна и подобро да разбереме како корисниците комуницираат со неа.

в. Функционални колачиња: функционалните колачиња овозможуваат веб-страната да ги запомни изборите што ги правите и да обезбеди подобрени, персонализирани функции. На пример, овие колачиња може да ги запомнат вашите јазични параметри или информациите за најавување за идни посети.

d. Advertising and Marketing Cookies: We may use cookies for advertising and marketing purposes to deliver relevant advertisements to you based on your interests. These cookies track your browsing habits and help us measure the effectiveness of our advertising campaigns.

3. Колачиња од трети страни

Може да дозволиме и трети лица даватели на услуги да поставуваат колачиња на вашиот уред кога ја посетувате нашата веб-страна. Овие колачиња од трета страна се предмет на соодветните политики за приватност на овие провајдери и ве охрабруваме да ги прегледате нивните политики за повеќе информации за тоа како ги обработуваат вашите лични податоци.

4. Your Consent

Со користење на нашата веб-страна, вие се согласувате со поставување колачиња на вашиот уред како што е опишано во оваа Политика за колачиња. Можете да управувате и да ја контролирате употребата на колачиња преку поставките на вашиот прелистувач. Имајте предвид дека оневозможувањето на одредени колачиња може да влијае на функционалноста и перформансите на нашата веб-страна.

5. Поставки за колачиња

Можете да ги менувате вашите поставки за колачиња или да ја повлечете вашата согласност во секое време со прилагодување на поставките во вашиот прелистувач. Повеќето веб-прелистувачи ви дозволуваат да ги контролирате колачињата преку нивните поставки. Сепак, имајте предвид дека блокирањето или бришењето колачиња може да влијае на вашето искуство со прелистување и да ја ограничи функционалноста на одредени функции на нашата веб-локација.

6. Ажурирања на оваа Политика за колачиња

Можеме да ја ажурираме оваа Политика за колачиња од време на време за да ги одрази промените во технологијата или законските барања. Сите ажурирања ќе бидат објавени на нашата веб-страна.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања или грижи за нашата употреба на колачиња или оваа Политика за колачиња, ве молиме контактирајте не на info@3designcenter.mk.

mk_MK