Политика за заштита на лични податоци

Во 3Дизајн Центар ДООЕЛ, ние сме посветени на заштита на приватноста и безбедноста на вашите лични информации. Оваа Политика за заштита на лични податоци објаснува како ги собираме, користиме, откриваме и ги заштитуваме вашите лични податоци кога купувате на нашата веб-страна. Ве молиме внимателно прочитајте ја оваа политика за да ги разберете нашите практики во врска со вашите лични податоци и како ќе ги третираме.

1. Собирање на лични податоци

Кога купувате на нашата веб-локација, може да ги користиме следниве лични податоци од вас:

- Име и Презиме
- Контакт информации (е-маил адреса, тел. број, адреса за испорака)
- Дополнителни информации кои ги оставате во текот на купувањето (посебни упатства, преференци, итн)

Ги собираме овие лични податоци со цел да го обработиме вашето купување, да го олесниме плаќањето, да организираме испорака, да одговориме на какви било поплаки или проблеми и да одржуваме односи со клиентите.

2. Користење и откривање на лични податоци

Ние ги користиме личните податоци што ни ги давате исклучиво за целта за која се собрани. Ова вклучува:

– Обработка на вашето купување и исполнување на вашата нарачка
– Контактирање со вас во врска со купувањето или било какви поврзани прашања
– Одговарање на вашите прашања, барања или поплаки
– Ви испраќаме релевантни информации за нашите производи, промоции или ажурирања (ако сте се одлучиле да добивате такви комуникации)
– Внатрешна евиденција и административни цели

Ние не ги продаваме, изнајмуваме или издаваме вашите лични податоци на трети страни. Сепак, можеме да ги откриеме вашите лични податоци на трети лица даватели на услуги кои ни помагаат во работењето на нашата веб-страница, водење на нашиот бизнис или обезбедување услуги за вас, се додека тие се согласат да ги чуваат вашите информации доверливи и да ги користат само за наведените цели од нас.

3. Безбедност на податоците

Преземаме разумни мерки за да ги заштитиме вашите лични податоци од неовластен пристап, промена, откривање или уништување. Ние користиме безбедносни технологии и процедури со стандардни индустриски стандарди за да ги заштитиме вашите лични податоци. Сепак, имајте предвид дека ниту еден начин на пренос преку интернет или електронско складирање не е 100% безбеден и не можеме да гарантираме апсолутна безбедност.

4. Задржување на лични податоци

Ќе ги задржиме вашите лични податоци онолку долго колку што е потребно за да ги исполниме целите за кои се собрани, вклучувајќи ги и сите законски или регулаторни барања. Откако вашите лични податоци повеќе нема да се бараат, ние безбедно ќе располагаме со нив во согласност со важечките закони и прописи.

5. Вашите права

Имате право на пристап, ажурирање, корекција или бришење на вашите лични податоци што ги чуваме. Доколку сакате да искористите некое од овие права или имате какви било грижи во врска со обработката на вашите лични податоци, ве молиме контактирајте не користејќи ги информациите дадени подолу.

6. Промени на политиката

Го задржуваме правото да ја ажурираме или промениме оваа Политика за заштита на лични податоци во секое време. Сите промени ќе бидат ефективни веднаш по објавувањето на ревидираната политика на нашата веб-страница. Ве охрабруваме периодично да ја прегледувате оваа политика за какви било ажурирања.

Контактирајте не

Ако имате какви било прашања, грижи или барања во врска со оваа Политика за заштита на лични податоци или нашите практики за приватност, ве молиме контактирајте не на:

3Дизајн Центар ДООЕЛ
Ул. Маршал Тито бр. 10, 1216 Брвеница, Тетово, Северна Македонија
+38971720808
info@3designcenter.mk

Со користење на нашата веб-страница и обезбедување на вашите лични податоци, вие се согласувате за собирање, користење и откривање на вашите лични податоци како што е опишано во оваа Политика за заштита на лични податоци.

Имајте предвид дека оваа политика се однесува исклучиво на веб-страната и не ги покрива практиките за приватност на веб-старните или услугите на трети страни кои може да се поврзани со или интегрирани со нашата веб-страна.

mk_MK